Kulkeneen ajan tapahtumia

Eli kuulumisten paikka! Kaikenlaista on tullut tehtyä, mutta aika ei vaan tunnu ikinä riittävän blogin kirjoittamiseen asti. Tässä siis pientä tilannepäivitystä.

26.-28.10. Taipei
Tästä on tosiaan jo yli kuukausi aikaa. Muutamien muiden vapaaehtoisten kanssa mentiin viikonlopuksi Taipeihin, Taiwanin pääkaupunkiin. Taipeihin pääsisi high speed junalla parissa tunnissa, mutta tämä luotijuna on hivenen tyyris. Menimme siis bussilla, jolla matka kesti lähemmäs viisi tuntia. Bussikokemus oli erittäin positiivinen! Uskomattoman hyvät penkit, suuri jalkatila ja toimiva wifi. Itselle ei matkan pituuskaan ollut ongelma, olihan se edelleen lyhyempi kuin junamatka Lappeenrannasta Ouluun.

Pääpointtina retkessä oli osallistua Taipein pride paraatiin, joka on Aasian isoimpia pride-tapahtumia. Ikinä en ollut ennen prideen osallistunut, joten en osaa lähtä vertaamaan tapahtumaa muihin paraateihin. Joka tapauksessa, positiivinen oli tämäkin kokemus!
Koko viikonloppu ei kuitenkaan paraatissa mennyt. Kävimme myös lasten huvipuistossa (lapsenmielisiä kun ollaan) ja katsomassa Taiwanin korkeinta rakennusta, Taipei 101:stä.

Suureksi pettymykseksi tämä vuoristorata meni vain yhden kierroksen, joka kesti ehkä huikeat puoli minuuttia.


näin upeaksi miut koristeltiin kavereitten ja tuntemattomien voimin paraatia varten

Taipei 101


10.11. Chimei museo
Olin Chimei museon pihalla/puistossa käynyt jo aiemmin kaverin kanssa, mutta tuolloin menimme sen verran myöhään, ettei enää itse museoon ehditty. Yhtenä suunnitelmista tyhjänä viikonloppuna päätin sitten lähtä käymään itse näyttelyssä. Museo oli varsin iso ja sisälsi näyttelyitä patsaista, eläimistä, soittimista, sota-aseista ja maalauksista. Oli varsin rentouttava päivä vaellella yksinään omaan tahtiin. Laatuaika vain ja ainoastaan itseni kanssa tuli ihan tarpeeseen. Samalla tulin viimein opettelleeksi käyttämään kaupunkibussia, joka Taiwan-ajan puolessa välissä oli ihan aiheellinen asia opetella.




25.11. Kaohsiung pride
Kuukausi Taipei-priden jälkeen oli pride-tapahtuma myös Kaohsiungissa. Yksi kaveri oli sinne menossa, joten liityin joukkoon. Kaohsiung-pridea edeltävänä päivänä oli kuitenkin ollut vaalit, joissa oli myös kansanäänestys liittyen homoliittoihin. Kansa oli äänestänyt liittoja vastaan, joten paraatin tunnelma oli hieman Taipein paraatia masentuneempi ja hautajaismarssia muistuttavampi. Yhteisöllisyyttä ei kuitenkaan puuttunut ja mukava oli tämäkin päivä. :)




2.12. Chiayi
Viikko sitten sunnuntaina päätin lähtä jälleen viettämään omaa aikaa ja tutustumaan lisää Taiwaniin. Päätin lähtä Chiayiin, joka on Tainanin pohjoinen naapurikaupunki. Paikallisjunalla matkaan meni tunti eli oli todella helppo päiväretkikohde. Chiayissa käytännössä kävelin kaupungin ympäri (tai ehkä puolet siitä). Kiersin pari puistoa, kaupunki aluetta ja joitain matkan varrelle sattuneita turistikohteita. Kävelin muun muassa Hinoki villagen läpi, joka oli japanilaistyylisiä rakennuksia täynnä oleva alue. Rakennusten sisällä oli kaikenlaisia myymälöitä, jotka myivät matkamuistoja ja sen sellaista. Nätti alue, mutta ainakin tuona sunnuntaina täynnä ihmisiä.




Hinoki village


8.12. Fo Guang Shan
Jo useamman viikon ajan olin suunnitellut lähteväni käymään Fo Guang Shanin Buddha museossa. Nyt viimeinkin sain aikaiseksi lähtä käymään ja sain yhden kaverinkin mukaan matkaan. Fo Guang Shan oli myös sarjassamme "helppo päiväretki". Kaohsiungista paikalle ei ollut kuin puolisen tunnin linja-automatka. Itse Fo Guang Shan oli varsin näyttävän näköinen alue. Tuona lauantaina sattui olemaan jokin seremonia, joten väkeä oli paljon erilaisissa juhla-asuissa. Seremoniasta johtuen tornit olivat kiinni, joten sinne emme päässeet sisään. Museo oli  kuitenkin auki (ja se on ilmainen!), joten nähtävää kyllä oli.



Näiden retkeilyjen lisäksi on tullut käytyä muitten vapaaehtoisten kanssa elokuvissa ja syömässä, tavattua uusia tuttavuuksia ja muita tuttuja. Töiden puolesta on ollut myös kiireistä viime viikot (ja tulevat viikot). Projektista/töistä on tulossa myös oma postaus heti kun ehdin kirjoittaa loppuun. :) Töitä miulla ei tosiaan ole kuin noin kuukausi jäljellä (kauhiaa vauhtia mennyt aika!!), joten aattelin, että voisi olla aiheellista kertoa jotain siitäkin mitä mie oikein töissä olen tehnyt. Siitä siis ensi kerralla! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lomailua Etelä-Koreassa ja itä-Taiwanissa

Kuulumisia