Kuulumisia

Taas on viikot rientäneet, joten nyt pientä kuulumisten päivittelyä tähän väliin. Tyhjiä hetkiä täällä ei juuri ole ollut, ja etenkin viime viikot ovat tuntuneet olevan täynnä tekemistä. Maanantait ja keskiviikot menee aika tarkkaan töissä, koska koulun jälkeen on vielä iltatunnit centerillä. Torstai-illat olen pyhittänyt naapurustoon ja muihin paikkoihin tutustumiseen, sillä silloin centerin ihmiset pitävät jonkin sortin kokousta huoneeni vieressä, joten olen todennut olevan kivempi olla jossain muualla tämä aika.



Naapurikaupungissa Kaohsiungissa on tullut käytyä parina viikonloppuna muiden vapaaehtoisten kanssa. Kaohsiung on Taiwanin toiseksi suurin kaupunki, joten siitäkin voi jo päätellä, että näkemistä ja tekemistä riittää. Tainanista Kaohsiungiin menee junalla noin 40-60 minuuttia, vähän junasta riippuen. Matka maksaa euroissa alle 2€ ja sen voi maksaa easycardilla, eli konkreettista lippua ei tarvitse erikseen ostaa. (Easy-card on nimensä mukaisesti erittäin helppokäyttöinen ja super käytännöllinen maksu kortti. Kortille voi ladata rahaa 7/11 myymälässä, ja sillä voi maksaa bussin, junan ja joissain paikoissa ostoksetkin. Veikkaisin että kortilla pystyy muuhunkin. Junaliput on myös halvemmat jos maksaa easycardilla varsinaisen lipun ostamisen sijaan) Ensimmäisellä Kaohsiung visiitillä käytiin 85-towerissa, joka on Taiwanin toiseksi korkein rakennus (85 kerrosta). Näköalatasolle maksoi liput 200NT, ja näkymät oli kyllä aika huikeat. Toisella reissulla poikettiin IKEAssa. Täytyy sanoa, että oli omituinen tunne kävellä IKEAn käytävää, joka on täynnä aasialaisia. IKEAsta lähti miulle mukaan pieni määrä irtokarkkeja, jotka tekivät tämän ihmisen kovin onnelliseksi.

Kaohsiung





Viime viikonloppuna kävin koulun kanssa patikoimassa 大東山 -vuoren laelle.
Oli kiva päästä pienelle patikkaretkelle täältä kaupungin melusta, ja nähdä vähän lisää Taiwanin luontoa. Kuvia ei valitettavasti tullut montaa otettua, sillä miun selkärepun hihna katkesi aika alkutaipaleella ja yksi opettajista vaati kantaa miun repun omassa repussaan (Miun reppu oli siis enemminkin semmoinen selkään laitettava pussi ja onneksi myös kevyt sellainen niin ei tuntunut niin pahalta opettajan puolesta). Tästä johtuen puhelin oli lähinnä poissa ulottuvilta. Toisaalta ei maisemissa paljon kuvattavaa ollutkaan, sillä vuorella oli niin sankka sumu, että puiden takaa näkyi pelkkää valkoista. Ihan hienon näköistä toki sekin :D Tainaninkin alueella on tullut seikkailtua enemmän ja vähemmän. Yhtenä sunnuntaina käytiin kaverin kanssa Chimei museolla. Itse museoon ei menty sisälle, koska mentiin liian myöhään, mutta museo puistoineen oli kyllä näkemisen arvoinen ilman sisään menemistäkin. Valitettavasti museo on vähän kauempana keskustasta, joten sinne ei ole niin kätevä mennä (tai ehkä bussilla pääsisi ihan helposti, jos vaan joskus vaivautuisi opettelemaan miten bussit täällä toimii ^^').

Vasemmalla ylhäällä Tainan park, oikealla alhaalla Chimei-museum
Kaikki on siis mennyt tähän asti varsin hyvin. Sääkin on muuttunut vähemmän saunaa muistuttavaksi, vaikka lämmintä edelleen riittää. Reissun puoliväli alkaa jo lähestyä ja siitä hieman kauhistuneena mie olen yrittänyt tehdä mahdollisuuksien mukaan uusia juttuja ja tutkia paikkoja. Tästä johtuen on ollut sen verran kiire, että blogikin on jäänyt vähän heitteille, mutta jospa tämä tästä! :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lomailua Etelä-Koreassa ja itä-Taiwanissa

Miksi vapaaehtoistyöhön, miksi Taiwan?