Miksi vapaaehtoistyöhön, miksi Taiwan?

Kaksi yleisintä kysymystä mitä miulle on kuluneen vuoden aikana esitetty ovat olleet "mistä sie tuommoiseen vapaaehtoistyöhön keksit lähtä?" ja "miten sie just Taiwaniin päädyit?"

Ajatus vapaaehtoistyöhön ulkomaille lähtemisestä heräsi lukion abivuotena vuonna 2014. Tuolloin sain wilma-viestin lukion opolta, jossa kerrottiin mahdollisuudesta lähteä maailmanvaihdon kautta vapaaehtoistöihin. Kokemus ulkomailla asumisesta kiinnosti ja vapaaehtoistyö kuulosti itselle sopivalta tavalta tämä toteuttaa, joten painoin maailmanvaihdon nimen mieleeni. Lukion jälkeen pääsin samantien ammattikorkeakouluun opiskelemaan sosionomiksi, joten ajatus vapaaehtoistyöstä sai jäädä hautumaan. Seuranneiden kolmen vuoden aikana vierailin maailmanvaihdon nettisivuilla haaveilemassa monen monta kertaa, ja lopulta syksyllä 2017 laitoin oman hakemukseni maailmanvaihdolle menemään.



Miten sitten kohteeksi valikoitui juuri Taiwan?
Itä-Aasian kulttuurit ovat enemmän tai vähemmän kiinnostaneet jo ala-asteen lopulta. Ensisijaisena hakukohteenani oli Etelä-Korea, sillä sen kieli ja kulttuuri olivat itselleni kaikkein tutuimmat. Japani ei ollut tällä kertaa vaihtoehdoissa, joten kakkosvaihtoehdoksi valitsin Taiwanin.
Haastattelupäivänä kävi ilmi, että Etelä-Koreaan oli enemmän hakijoita kuin maassa oli projektipaikkoja, joten aloin pian kallistua kakkosvaihtoehdon kannalle. Tuohon aikaan en Taiwanista vielä juuri muuta tiennyt kuin pääkaupungin ja sijainnin. Se riitti. Uuden oppiminenhan tässä on yksi pääpointti, joten miksipä sitä ei sitten lähtisi oppimaan oikein olan takaa!

Tältä pohjalta olen nyt siinä tilanteessa, että lentokone kohti Taiwania lähtee huomisiltana. Tässä vaiheessa ei voi enää kuin toivoa, että olen muistanut kesän kiireiltä tehdä kaikki valmistelut mitä oli tarkoituskin.
Nyt lähden jatkamaan pakkaamista ja laskemaan tunteja lähtöön!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lomailua Etelä-Koreassa ja itä-Taiwanissa

Kuulumisia