Valmiina lähtöön?

Nyt on Taiwanin maaperällä talsittu reilun viikon päivät, mutta ennen kun kirjoitan kuluneesta viikosta, kerron vähän miun lähtöön valmistautumisesta.
Kun noin 9 kuukautta sitten kuulin, että lähden syksyllä Taiwaniin, kuvittelin ehtiväni siinä 9 kuukauden aikana opiskella reilusti kiinaa ja valmistautua muutenkin matkaan. Niinhän siinä sitten kuitenkin kävi, että juuri nämä 9 kuukautta miun elämästä päätyi olemaan harvinaisen kiireisiä, jonka ansiosta valmistelut jäi melko viime tippaan (muun muassa tämä postaus oli tarkoitus kirjoittaa ennen lähtöä, mutta enpä ehtinyt).

Tällaisella varustukella lähdin reissuun
Itse vapaaehtoistyöhön liittyvä paperisota sijoittui alkuvuoteen. Tähän liittyi muun muassa englanninkielisen hakulomakkeen ja vapaaehtoistyöpaikkaan liittyvän preferenssilistan täyttäminen, rikosrekisteriotteen tilaaminen ja notarisointi sekä terveystodistuksen hankkiminen. Kevään aikana aloin myös hankkia matkaan tarvittavia rokotuksia. Viimeinen "virallinen" valmistelu oli heinäkuussa viisumin haku.

Kiinan opiskelua varten lainasin kirjastosta useammankin kiinan kirjan, kävin kansalaisopiston kiinan alkeiskurssin ja latasin puhelimeen sovellukset HelloChinese ja LingoDeer. Kirjat kuitenkin suurimmaksi osaksi lojuivat pöydän reunalla ja puhelinsovelluksiakin tuli käytettyä vähemmän kuin suunnnittelin. Sen verran kuitenkin niistä oli ollut apua, että alkeiskurssin asiat pääasiassa osasin jo ennen kurssia.

Merkittävimmältä tuntunut valmistautuminen oli kuitenkin ICYE:n järjestämä neljän päivän valmennusleiri. Leirillä tapasi muita vapaaehtoistöihin lähteviä, vapaaehtoistöistä palanneita sekä suomessa työskenteleviä ulkomaalaisia vapaaehtoisia. Leirillä keskusteltiin paljon käytännön asioista ja tilanteista, joita voi tulla eteen vieraassa kulttuurissa ja vapaaehtoistyöpaikalla. Kaiken kaikkiaan leiriltä sai valtavan määrän infoa ja uusia näkökulmia, joista oli paljon apua valmistautumisessa.

Tuliaisia Suomesta

Viimeisinä päivinä Suomessa pakkaillessani sitä tuli mietittyä paljon onko nyt varmasti kaikki tehty ja onko sitä valmiina muuttamaan vieraaseen maahan puoleksi vuodeksi. Kuitenkin nyt reilun viikon maassa asuneena olen pärjännyt hyvin näillä valmisteluilla mitä tein.
Tässä kaikki tältä erää ja seuraavassa postauksessa kerronkin sitten ensimmäisestä viikosta. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lomailua Etelä-Koreassa ja itä-Taiwanissa

Kuulumisia

Miksi vapaaehtoistyöhön, miksi Taiwan?